Hufvudstad.

En helg i Helsingfors. 
 
Fredagkväll med tjejerna, en heldags helsingforspromenad för mig själv, gott kaffe, vackra hus (smygturist), en hel eftermiddag hos Nanna, snabbvisit hos Ellen&Axel, myskväll, söndagsbrunch och förlovningsfotoshoot. 
 
Vacker huvudstad, vackra vänner! 

Gula trähus och nystekta plättar

 
H  Ö  S  T  E  N 
 
 
 
1&2 promenad med Edit
3&4 äventyr med Jonathan och Benjamin
5&6 vackra höstVasa

Andas.

Skulle skriva en lång text om hur min blogg förvandlats till "Danielas skogsblogg", men så kändes det bara dumt. Det råkar sig nu bara att de flesta gånger när jag haft tid att fota är när jag varit ute i skogen.
 
Speciellt mycket njuter jag av lördagarna hemma med mamma och pappa, som t.ex denna dag tidigare i höst då vi var ut och jagade tranbär. (success!)
 
Skogen är fin och jag trivs där! En paus från den stressiga vardagen och alla 100 deadlines som ligger och väntar. Just nu är jag på min grundpraktik. Dagarna består av att planera lektioner, hålla lektioner och sitta på föreläsningar från 8-17:30 (varje dag) PLUS några timmars arbete hemma ännu efter det. (och ändå hinner man inte med allt) ska det va så?
Men jag lever fortfarande! :)
 
 

23.9.2015

 

Pieni Karhunkierros

Okej. Ett absolut sista inlägg med bilder från lägerskolan.
Det var en verkligt fin vecka. Med barnen, kollegerna och de finska skogarna. Så mycket erfarenheter och upplevelser. Nu vill jag bara ut och upptäcka Finland mer!
 
 
.

Kylmäluoma - Julmaölkky - Suurpetokeskus

De två första dagarna på lägerskolan vandrade vi med eleverna, många långa kilometrar, åkte båt i minusgrader, lekte, pysslade och hälsade på rovdjur.
 

Äkäslomoplo

Det börjar vara ett tag sedan nu, men i månadsskiftet mellan augusti och september åkte vi upp till Lappland från kursen Miljöfostrande och ämnesintegrerande uteskolverksamhet.
Resan var del två i kursen och innebar att tillsammans med en lågstadieskola åka och hålla lägerskola. 
Vi studerande åkte på förläger till Äkäslompolo helgen före, för att förebereda oss, träna på det vi skulle komma göra med eleverna, lära oss nya saker och planera veckan.
För min del bar det sedan av på lägerskola till Taivalkoski - mer om det senare. 
 

RSS 2.0