..wasted on fixing all the problems that you made in your own head..


I´m gonna pick up the pieces..

..And build a lego house... 
Fick Ed Sheerans "Lego house" i huvudet då jag bläddrade genom bilder och kom förbi denna:
Ibland kanske ett lego hus känns som det maffigaste man kan få ihop av de bitar man bygger med. plockar upp från marken. bit för bit. lämnar inte dem liggandes där utan lyfter upp dem och ger dem mening. ensamma har de ingen betydelse med tillsammans kan man bygga ihop ett helt hus, eller tillochmed ett stort legoslott. Döm aldrig de små bitarna för att de är små. småbitar gör stora ting i rätt sammanhang. små bitar som kan ta en plats som inget annat kan ta. 
Jag vill bygga mer än bara ett legohus av mitt liv. Men det måste börja i det lilla. Och det måste börja i att vi plockar upp. "Sometimes you just have to pick yourself up, and carry on".
Låt inte bitarna ligga i lådan och damma. plocka fram dem. Små bitar har stora potential!
Men ett lego hus är bara ett fjuttit legohus. lätt går det att riva sönder. det behövs inte mer än ett litet barn till det. Tack och lov att man kan bygga om och om och om igen. Ibland behöver man kanske börja från skratch, ibland bara från mellanvåningen. Kanske livet är ett enda byggande och huset blir aldrig färdigt? Men det viktiga är nog att vi inte låter det ligga. ger upp för att det kommer rivas ner igen. Nej, bygg vidare, Carry on. använd olika sorters bitar, stora, små, special lego och fast duplo om du så vill. alla bitar har plats. Lägg de små bitarna in i ett större sammanhang.
 
 
 
 
 

Ninah.

Möter upp med denna underbart vackra tjej i stan ♥ 
 
Sen blir det Uprising resten av denna fredag. Hoppas vi ses där! Med start med förfest kl. 19! 

Lösningen på fattigdomen?

 
Den internationella biståndsorganisationen Oxfam International säger att världens 100 rikaste personer lätt skulle kunna utrota fattigdomen med sina inkomster under 2012, enligt en färsk rapport.

Världens rikaste tjänade 240 miljarder dollar förra året. Ett belopp som Oxfam, en internationell sammanslutning av 17 organisationer som arbetar i 90 länder med fokus på ojämlikhet och de fattiga, säger skulle kunna utrota fattigdomen fyra gånger om.

"Det är nu allmänt accepterat att snabbt växande extrem rikedom och ojämlikhet är skadlig för människans utveckling och att något måste göras", säger Oxfam, som citerar en rapport från Världsekonomiska forumet (World Economic Forum) som rankar inkomstskillnad som en av de globala farorna under 2013.
 
 
(kopipastade denna intressanta artikeln jag hittade. Om ni vill läsa mera klicka på länken Här!)

Eleonore.

♥♥
 

Friday pizza night.

Börjar vara historia redan. Men i fredags hade vi "huset" fullt av pizzabagare, pizzadeg, pizzaingredienser, skön musik och goda pizzor! 

Åbo

Är på besök i Åbo över helgen, och njuter av vad denhär staden har att ge.
Tågresan hit var ett kapitel för sig. Tåget krockade, i något -vet inte vad? bara en ordentlig duns och alla flög framåt. Småningom körde tåget sakta vidare, utan att vi fick veta vad det var eller vad som hänt.. Nåväl, fram till Åbo päärautatieasema kom vi, och jag hade en trevlig tågresa -mestadels kollandes på Warrior (sevärd film!) och tjejen brevid måste tro att jag var värsta hårdingen som satt och såg på slagsmål efter slagsmål (och jag kände mig cool)

Nu har jag spenderat ett helt dygn med min käre åbo -boende vän, njutit av vintervädret, pratat, kollat tecknad film, shoppat ååsåvidare.
Skönt att komma bort lite, skönt att se en annan stad. Åbo är fint!
Hoppas ni har det det skönt och njuter av vad de fina vinterdagarna har att ge!

Torsdags kreativitet.

Så var det dags att ta itu med den stora klädhögen med "söndriga, för stora, för små och fel modell"-kläderna som så lätt bara blir.
Älskar att sy om, improvisera och pyssla lite. Alltid roligt då man får några "nya" plagg! :)
 
 

bon iver, bon iver.

Detta konstverk kom på posten förra veckan. Äntligen! Har snurrat på i bilen sedan dess. Bon Iver, Bon Iver.

It´s an icecold world.

 

Ofrivillig bloggpaus.

Kan räkna mig till den gruppen av bloggare som har lite torka i skrivandet nu som då. På grund av en hel massa orsaker just nu. Kanske lika så bra. Jag har många stora beslut att ta och tiden rinner ut snabbare än vad jag hinner med. Jag har svårt att ta tag i saker ordentligt, fundera tills jag verkligen bestämt mig. Nu är hela min vår ett enda frågetecken. eller mera sagt ett otydligt tusenbitarspussel. allt skall pusslas ihop, passas in, bestämas och börja förberedas och planeras. Och inte nog med det, Vad och Var studera skall också kluras ut. Någon som har bra tips på hur man löser sådanahär problem? "Seek God´s will in all you do, and He will show you the path to take." Pro 3:6

2012 -Året som gick!

Varning för en ett långt inlägg..
 
Ville slänga ihop ett litet sammandrag av 2012. Det var året som inte var riktigt som andra år. väldigt upp och ner, och jag är glad att det är över, men samtidigt var det ett väldigt fint år.
                                                                                                                       
JANUARI : Jag var hemkommen från Tanzania, hade ordentlig afrika-krapula och hade svårt att inse att jag var tillbaka hemma i Finland. Men njöt ändå av att vara tillbaka till familjen, det var mycket snö och året 2012 började planeras.
FEBRUARI: sportlov, familytime, allahjärtansdag och fina kvällar i kyrkan.
MARS: äventyr och plättgrillning, och surprisepartyn, födelsedagsbarn och festkvällar.
MARS: EasterConference2012 blev en verklig fantastisk påskhelg! efter mycket förberendande och övande. Våren kom och vi drog ut till skogs med ella.
MAJ: Var ner till Helsingfors på ledarkonferens, njöt av vårsolen och satt vid strampen. och jobbade hela våren/sommaren bland blommor och träd på Blomtorget.
JUNI: Fina vänner blev studenter och sommaren kom! Firade midsommar i paradiset Fäboda.
JULI: Oh ljuva ljuva sommar. Många utekvällar, picnickar, Volleyboll -hela tiden, beachen, vänner, glass, musik.. och en bröllopskeikka på Seglis.
AUGUSTI: Agusti kom och var minst lika underbar. Galna äventyr, galna vänner, ännu mer vollay, uteserveringar, mysiga pickickar, villaavslutning, roadtrippar. Allt vad en sommar behöver. Och jonathan flyttade till Jakobstad..
Och så startade jag tillsammans med Nicolina upp Neonsystrarna.papper.fi. Ett spontantproject en vanlig måndagkväll.
SEPTEMBER: Jag fyllde 20år! Vi for till Hesa på släktfest och vi var kreativa, filmade och klättrade på tak med Uprising.
OKTOBER: Åkte på höstens äventyr till Stockholm och HillsongConference. Och var till Hesa ett tredje varv. och gick i valet och kvalet (störstadelenavåret) om jag skulle klippa panlugg eller ej.
NOVEMBER: Gagnamstyle all over the place. och rockidolen på Ollis, fina kvällar med mina underbara life-tjejer, och superherotema och andra grymma grejer i kyrkan.
DECEMBER: Mycket olika film och fotoprojekt. julförberedelser, kreativa stunder, julfirande, familytime och spelningar.
 
Nu stänger vi det kapitlet och öppnar ett nytt: 2013!
 
 
 
 

Goodbye-2012-Party -Welcome-2013!

Det nya året firade vi i Kuni. Mysigaste stugan, mysigaste människorna och en vääl fixad fest! Med god mat, efterrätt, sprakastickor i mängder, roliga lekar och raketer, och en sväng in till stan med resten av Vasas nyårsfirare.  2012 slutades väldigt bra så!
 
 

Christmas Eve.


Börjar vara ett tag sen. men då man en gång har tagit bilder och förberett sig på att publicera dem, kan man ju lika bra göra det! :) God jul i efterskott.
 

Julaftonsmorgon

Försenade bilder, jag vet. vill ändå dela med mig lite mer av min jul.
Vaknade upp till julaftonsmorgon och bröderna som stod i köket och fixade brunch -ljuvligt! Bra start på dagen med panncakes etc.
Fixade de alldra sista julklapparna.
Sen drog det iväg till missionskyrkan var vi hade en liten minikeikka och blev bjudna på good mat.
Hem och se på KallAnka kl fyra. OBLIGATORISKT. och vidare sedan mot stan och julaftonskvällen hos the one and only Fammo&faffa. ..Fortsättning följer.
 

RSS 2.0